Search

Muziek

Muziek neemt een belangrijke plek in op de Wegwijzer. Muziek verbindt en geeft veel plezier. Het is ook aangetoond dat muziek een positief effect op het leren heeft. Muziek hoort dus thuis op elke school!

 

Elke week krijgen alle klassen het vak muziek. De ene keer door een vakdocent en de andere keer door de eigen leerkracht. Regelmatig komen er muzikanten op school die gespecialiseerd zijn in een bepaald instrument of domein (onderdeel) van de muziek. Zo komen de kinderen in aanraking met allerlei verschillende instrumenten en muziekstromingen.

 

We proberen ook elk jaar extra muziek te laten klinken door de school met als afsluiting een optreden. Zo hebben we in 2016 een muziekproject gehad met een spetterende afsluiting met de band Town of Saints in Simplon, in 2017 een prachtige, muzikale kerstviering in het Grand Theatre met een heuse ouderschoolband en in 2019 zullen we The Passion met pasen gaan uitvoeren.

 

Na schooltijd kunnen de kinderen van de bovenbouw die dat willen gitaarles volgen. Ook is er elke woensdag een groot schoolkoor voor de kinderen van groep 5 t/m 8 waar ook leerkrachten in meezingen. Een paar keer per jaar treden we met ons schoolkoor op voor de hele school.