Zelfstandig werken

Sinds enkele jaren wordt er op basisschool cbs De Wegwijzer extra aandacht besteed aan 'het zelfstandig werken' in de verschillende groepen. Ook op veel andere scholen merk je dat het zelfstandig leren populair is, én als belangrijk onderwijsdoel wordt gezien. Iedere school streeft ernaar om leerlingen zo optimaal mogelijk te begeleiden in hun ontwikkeling tot zelfstandige volwassenen.

Cbs De Wegwijzer wil zijn leerlingen begeleiden in hun ontwikkeling tot zelfstandige volwassenen. De leerlingen moeten leren hoe ze zelfstandig keuzes kunnen maken én verantwoordelijkheid kunnen dragen voor hun eigen handelen. Hierbij ontwikkelen leerlingen een ondernemende, initiatiefrijke houding: ze worden  weerbaar, krijgen zelfvertrouwen en leren dat het plezierig is om samen met anderen tot een mooi resultaat te komen.

Sinds 2016 – 2017 wordt er op school gewerkt vanuit een ‘leerlijn zelfstandig werken’ waarin algemene afspraken en groep gerelateerde doelen staan omschreven. Hiermee wil de school vloeiend en op één lijn een betekenisvolle bijdrage leveren aan de zelfstandigheid van iedere leerling.

Onze leerlijn zelfstandig werken is onderstaand in een PDF bestand toegevoegd.

Leerlijn zelfstandig werken (download)

TitelEigenaarCategorieGewijzigd OpGrootte
Leerlijn zelfstandig werken Kwaliteit22-1-2019692,24 KBDownload